dijous, 9 de juny del 2016

La Coma i La Pedra: romànic a la Vall del Lord

La Coma i La Pedra és un petit municipi del Solsonès, ubicat a la part nord de la comarca i que limita amb l'Alt Urgell i el Berguedà. Aixecat entre les muntanyes de la Serra de Port del Comte i de la Serra del Verd, molt a prop del neixament del riu Cardener. La Coma i La Pedra està conformat per tres nuclis poblacionals: La Coma, La Pedra i el Port del Comte.  

Vista general de La Coma. Foto: diputaciólleida.cat

A La Coma i La Pedra podem gaudir d'una gran oferta túristca i d'activitats, el municipi forma part de diverses rutes tant de senderisme com de BTT, com per exemple la de les Ermites Romàniques; a més a través de la Vall del Lord podem gaudir d'activitats familiars, escalada, espeleologia o paparent. L'estació d'esquí del Port del Comte també ofereix una varietat d'activitats per a gaudir del mervallós.

Però un dels atractius naturals que podem trobar a La Coma i La Pedra són Les Fonts del Cardener.
situades a prop del nucli de la Coma i en èpoques de desglaç ofereix un espectacle majestuós. 

Fonts del Cardener. Foto: comapedra.cat
El riu al nàixer forma ja una forta i ampla corrent ques llença tumultuosa, escumejanta, brunzenta, joguinejant entre grosses roques, formant escaients, saltants i sovintamagada sota sostre de verdor. El lloc és atraient. L'Aigua és molt freda i bona (Cèsar August Torras (1852-1923), excursionista de renom i considerat el fundador de l'excursionisme català).
 
L'entorn del naixement del Cardener és avui un acollidor espai lúdic, preparat per a què el visitant pugui gaudir d'un dia especial amb la família i amics, equipat amb taules i bancs, barbacoes amb mataguspires, W.C. públics, i pàrquing no vigilat.
 
Informació extreta de la wikipedia en català i de la pàgina web de l'Ajuntament. 
 
Enllaços d'interés donada la gran extensió d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada