dijous, 8 de juny del 2017

De ruta per Sidamon i El Pla d'Urgell

Sidamon, al Pla d'Urgell, i amb una població de poc més de 700 habitants ens ofereix diverses rutes de senderisme i BTT. 

Entre les diverses rutes que hi podem trobar al Pla d'Urgell, tres d'elles passen per Sidamon. La primera que destacarem és la Ruta de la Fita Alta, amb 6,9 km i una difilcutat alta, i que ens portarà pel Tossal de les Tenalles fins a la Fita Alta. El promontori té una situació estratègica que permet gaudir d’una àmplia panoràmica i si el dia és clar podem gaudir de vistes de Lleida, Montsec o Montsant. Altres dos rutes que hi passen són: la Ruta de la Serra (20,5 km) i la Ruta del Museus (32 km). 

Plaça Major de Sidamon
Foto: diputaciolleida.cat
També podem trobar a Sidamon la seva església, dedicada a Sant Bertomeu, que fou construida al segle XVIII a sobre del castell de la localitat. A més, si anem de ruta, podem gaudir de La Pineda a esmorzar, dinar o berenar unes bones orelletes. 

Si Sidamon i les seves rutes vos deixen en ganes de més sempre podeu fer una visita, més que recomanable, a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, al Museu dels Vestits de Papers de Mollerussa, anar de ruta fins el Salt del Duran, al Parc de les Olors de Linyola o a Bellvís a veure la col·lecció d'obres del Quixot al Santuari de la Mare de Déu de les Sogues. 

Enllaços:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada